Mislim da je pitanje u ovoj temi potpuno pogrešno formulisano, trebalo bi da stoji "Da li su muškarci bolji vozači od žena?"...
Tačno je da muškarci izazivaju najveći broj saobraćajnih nezgoda, ali samo zato što mnogo manji broj žena u odnosu na muškarce vozi, tako da žene u stvari mnogo manje učestvuju u saobraćaju.
Women drive only 30% of miles driven but are in 37% of the fatal accidents
Prevod: Žene voze samo 30% ukupno prevezene kilometraže, ali izazivaju 37% fatalnih saobraćajnih nezgoda

Iznad navedeni podaci su preuzeti sa ovog linka:
http://christianparty.net/womendrivers.htm
Koga zanima neka poseti link iznad, sve je detaljno objašnjeno i dokumentovano.
Moje lično mišljenje je da su žene generalno gledano lošiji vozači, čast retkim izuzecima naravno. Razloga za to ima mnogo, nabrojaću samo neke...
Većinu žena uopšte ne zanima kako automobil funkcioniše, šta se dešava kada se stisne kvačilo i zašto se ono uopšte stiska, većina žena ne zna tačno šta znači "kočiti motorom" i zašto ne valja non stop "držati auto na kvačilu i u brzini", zašto se se nikako ne šalta brzina tokom prolaska kroz krivinu ili prilikom skretnja već obavezno pre ili posle, nemaju osećaj koliko auto fizički zauzima prostora pa onda dolazi do češanja i udaranja na parkingu itd., ne znaju kako se sipa gorivo, proverava ulje, proverava rashladna tečnost, pritisak u gumama, menjaju točkovi, ne znaju da prilagode vožnju uslovima puta - voze isto po suvom, kiši, magli, zimi itd.
Jednostavno sve što sam iznad naveo su neke
ELEMENTARNE stvari koje bi svako ko ima vozačku dozvolu morao da zna, a ima toga još podugačak spisak...
Elem pošto slika govori više od reči, pogledajte ove "veštine" ženskih vozača:

Na kraju evo šta bi se desilo kada bi se ženi ispunila želja da dobije vozačke veštine, inteligenciju i logiku