Pancevo Forum
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Мај 21, 2012, 07:26:04

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga:     Napredna pretraga
Dobrodošli na Pancevo.co.rs forum.

Pre postovanja molimo vas pročitajte uslove korišćenja, pravila ponašanja i preporuke o pisanju na forumu.
28640 poruka u 1207 tema 1299 članova
Poslednji član: Deda
* Pričaonica
Da bi ste koristili pričaonicu morate biti ulogovani! Molimo Vas prijavite se ili se registrujte!
* Početna Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija
+  Pancevo Forum
|-+  Društvo i zabava
| |-+  Politika (Urednici: FunkyHead, Rasputin, Sunny Water Diamond)
| | |-+  Izbori u SAD
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Štampaj
Autor Tema:

Izbori u SAD

(Pročitano 2211 puta)
FunkyHead
Urednik

My poetry's deep, I neva' fell!

« poslato: Мај 22, 2008, 10:56:11 »

U SAD-u postoji dvopartijski sistem na nivou republike...Trenutni predsednik je George Bush,iz redova republikanaca,kome mandat istiche 2009.i nema prava da se kandiduje treci put.Kandidat republikanaca na tim izborima je John McCain,dok se kod demokrata i dalje vodi bitka izmedju Hillary Clinton,supruge bivseg predsednika SAD-a Bill-a Clintona,i Afroamerikanca po imenu Barack Obama.Koliko pratite tu prichu oko izbora?Sta mislite o tezi kako je republikanska administracija naklonjenija nashoj zemlji od demokratske partije?
Sačuvana

So you go for yours, I'ma go for mine
Rapper after rapper, rhyme after rhyme!
Kocka
Počasni Korisnik

« Odgovor #1 poslato: Мај 23, 2008, 12:43:27 »

Pratim je od samog pocetka.
Gotova je trka za demokratsku nominaciju, Obama je pobedio.

Meni lici na Americkog Cedu Jovanovica, vole ga mladi, obecava promene, ali nije nesto popularan medju srednjom (radnickom) klasom, ili ti medju sredovecnim belim ljudima Wink
Naravno, u njegov prilog ide losa politika Dzordza Busa (debakl u Iraku i znatno slabljenje Americke ekonomije), ali se plasim da ce zbog njegove boje koze McCain ipak odneti pobedu...

Prosto, Latinoamerikanci i Crnci nisu u ljubavi, te ce svi oni Latinoamerikanci sa juga SAD-a glasati za kandidata koji nije crnac, plus tu su svi oni neobrazovani ljudi iz provincije gde je rasizam jos zastupljen..

Interesantno je da McCain nije za povlacenje iz Iraka, dok Obama jeste...

Sto se nas tice, ko god da pobedi, stav Amerike ostaje isti, suvise smo mali da bi ih radili bilo sta sto nije u njihovom direktnom interesu, tj. u prevodu, Americka politika prema nama ostaje ista kao i uvek.  Nisam video dokaz da nas republikanci vole vise nego demokrate... Uvek ce pre poslusati albanski lobi, nego onaj jad koji mozemo nazvati srpskim lobijem (ipak su Siptari dosta para ulozili u to, mnogo vise od nas...a u Americi lobiranje je sve)

Sve u svemu, nisam siguran da Obama ima sanse da pobedi, ali videcemo...
Nisam verovao ni da ce on pobediti Hillary Clinton, pa se to opet desilo Wink
Sačuvana

Did the man with the funny retardation escape?
FunkyHead
Urednik

My poetry's deep, I neva' fell!

« Odgovor #2 poslato: Мај 23, 2008, 01:31:29 »

Hehe,sto se tiche Amera,bolje i crnac da bude predsednik,samo da ne bude zensko Cheesy Obama je po meni veoma slican Kondolizi Rajs,iako je pripadnik rase koju su tlachili belci,on svejedno sluzi tim istim belcima(nemojte pogresno da me shvatite,nisam rasista),pa stoga mislim da se spoljna politika Amerike,ako izuzemo taj Irak,nece preterano menjati.A sto se tiche tih lobija,***iga,Srbi izgleda razmisljaju od izbora do izbora,a Siptari decenijama unapred...
Sačuvana

So you go for yours, I'ma go for mine
Rapper after rapper, rhyme after rhyme!
prTZa_013
Poznati Korisnik
**

Un poco de tu amor para poder vivir <3

« Odgovor #3 poslato: Мај 23, 2008, 12:41:04 »

Cheda je drpio pesmu od Obame x)))) Ovi kod Obame vicu : obama ! obama ! i puckaju prstima ili cime vec ,a kod cheditze vicu : LDP siri dalje,u istom ritmu i taktu . x)
Sačuvana

Dame una señal un minuto para conversar
dame tan solo una oportunidad
para poderte enamorar, cada dia mas. Wink
Lukas_012
Super Korisnik

Potomak Serbona

« Odgovor #4 poslato: Мај 23, 2008, 03:25:56 »

Voleo bih da Obama pobedi Smiley
Sačuvana
distorzija_pokisle_vasi
Poznati Korisnik
**

..................................................

« Odgovor #5 poslato: Мај 23, 2008, 05:12:40 »

i ja mislim da obama tesko dobija mccaina..
a zanimljivo bi bilo ponasenje obame ako bi pobedio.. mada i ja mislim da se spoljna politika sada ne bi znatno promenila, iz prostog razloga sto ne znam u koji drugi pravac bi mogla da se usmeri..
u svakom slucaju trebace im nafta, trebace mi jak vojni faktor..
Sačuvana

...
Sunny Water Diamond
Urednik

« Odgovor #6 poslato: Мај 25, 2008, 03:34:54 »

I ja poprilicno pratim izbore u SAD-u. Obama je definitivno kandidat Demokratske stranke jer Hilari vise ne moze da ga prestigne ni sa superdelegatima. E sad da li ce pobediti Republikanci ili Demokrate??? Tesko je pitanje... Stvar je u tome sto je Bush poprilicno omrazen u Americi, a samim tim i Republikanci. Rat u Iranu je izuzetno nepopularan, a sada je jos i dolar pao, mnogo ljudi je izgubilo posao i imovinu zato sto nisu mogli da otplate hipoteke, drugim recima ekonomija im nije najbolja. Na drugu stranu, Demokrate mogu da stabilizuju ekonomiju i mogu da ojacaju zemlju iznutra ali bez rata njima ne ide. Krupni kapitalisti zaradjuju samo za vreme rata, a to im omogucavaju Republikanci...
Ovi izbori ce biti borba izmedju srednje klase i visoke klase...
Sačuvana

fiat lux...
Rasputin
Urednik

« Odgovor #7 poslato: Мај 25, 2008, 01:37:10 »

Citat
Prosto, Latinoamerikanci i Crnci nisu u ljubavi, te ce svi oni Latinoamerikanci sa juga SAD-a glasati za kandidata koji nije crnac, plus tu su svi oni neobrazovani ljudi iz provincije gde je rasizam jos zastupljen..
Uh da ovo je istina, prosle godine sam pisao seminarski na temu Kju Kluks klana neverovatno je koliko je i sever omrazen od strane juga, svojevremeno sam se dopisivao sa nekom devojkom iz Indijane gde je ona isla u skolu koju je klan sagradio! Johnny Rebel nije izgubio svoj uticaj!

Ne znam kad sam poslednji put TV upalio, a ne gledao izbore u Americi.Ne znam, kao sto je neko vec rekao njihova politika prema nama ce manje-vise ostati ista.
Sačuvana

"Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life."
Sunny Water Diamond
Urednik

« Odgovor #8 poslato: Јун 04, 2008, 03:13:22 »

Obama je definitivno Demokratski kandidat! Hilari ce prihvatiti ponudu potpredsednika ako joj se ukaze prilika...
Sačuvana

fiat lux...
^GOJKO^
Poznati Korisnik
**

Sinan The Great

« Odgovor #9 poslato: Јун 06, 2008, 04:11:33 »

Manje vise pratim izbore u Americi i mogu da kazem da mi je drago sto je obama pobedio Klintonovku u partiskijim izborima.Mislim da ce obama pobediti Mekejna zato sto je republikancima opao rejting zbog  bushove politike koja je oslabila americku ekonomiju,povecala omrazenost prema americi itd...Politika prema Srbiji ce ostati ista i tu nece biti promena (nazalost).Mada obama pocinje da lici na republikance pre dan-dva je izjavio da prema iranu treba ostrije da se postupa.Opet videcemo sta ce biti.
Sačuvana

Мудар човек беше који је измислио пиво Wink
potpreckasti
Početnik
*

« Odgovor #10 poslato: Јул 21, 2008, 02:56:42 »

sve je to isto! nama je ne bitno da li ce biti kod njih na vlasti republikanci ili demokrate! Sve su to marionete cije konce povlace multinacionalne korporacije!
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF | SMF © 2006, Simple Machines LLC

Pre postovanja ili preuzimanja sadržaja sa Pancevo.co.rs foruma obavezno pročitajte:
uslove korišćenja, pravila ponašanja i preporuke o pisanju.

© 2006–2012 Pančevo web portal. Sva prava zadržana.
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!