Pancevo Forum
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Мај 21, 2012, 06:39:15

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga:     Napredna pretraga
Dobrodošli na Pancevo.co.rs forum.

Pre postovanja molimo vas pročitajte uslove korišćenja, pravila ponašanja i preporuke o pisanju na forumu.
28640 poruka u 1207 tema 1299 članova
Poslednji član: Deda
* Pričaonica
Da bi ste koristili pričaonicu morate biti ulogovani! Molimo Vas prijavite se ili se registrujte!
* Početna Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija
+  Pancevo Forum
|-+  Društvo i zabava
| |-+  Nauka
| | |-+  Naučnici
| | | |-+  Mileva Maric
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Štampaj
Autor Tema:

Mileva Maric

(Pročitano 1818 puta)
Lukas_012
Super Korisnik

Potomak Serbona

« poslato: Март 25, 2008, 11:46:24 »

Ovde mozete pisati,diskutovati o Milevi Maric Ajnshtajn i njenom radu sa Albertom Ajnshtajnom.

Mileva Einstein Maric

Sačuvana
FunkyHead
Urednik

My poetry's deep, I neva' fell!

« Odgovor #1 poslato: Април 07, 2008, 09:39:54 »

kazu da je ona kao sve smislila i radila,a Anstajn samo objavio te njene radove,al sad to spada u domen teorija zavere,a ja se ne usudjem da sad ulecem u te vode..
Sačuvana

So you go for yours, I'ma go for mine
Rapper after rapper, rhyme after rhyme!
Sunny Water Diamond
Urednik

« Odgovor #2 poslato: Април 12, 2008, 03:32:19 »

Dok sam citao o Ajnstajnu sam procitao da je Mileva imala izuzetan talenat za matematiku. Naucnici misle da je ona mozda stajala iz teorije relativiteta jer Ajnstajn nije pihvatao Hajzenbergov princip nesigurnosti, kao ni sumu istorija, teorije koje potvrdjuju specijalnu teoriju relativiteta. Jos jedna cudna stvar je da je Ajnstajn posvetio Nobelovu nagradu Milevi iako su tada vec bili razvedeni i ona je bila u mentalnoj ustanovi.

Ja ne znam sta da mislim. I meni je tesko da pomislim da je Ajnastajn shvatao zakrivljenost prostora, vezu izmedju materije i energije i fotoelektricni efekat, a da na primer nije prihvatio sumu istorija. Ali, to uostalom nije ni bitno. Najbitniji je doprinos nauci koji je svakako bio ogroman.
Sačuvana

fiat lux...
Lukas_012
Super Korisnik

Potomak Serbona

« Odgovor #3 poslato: Април 15, 2008, 11:10:00 »

Mileva mu je mnogo pomogla.  Wink
Sačuvana
Sunny Water Diamond
Urednik

« Odgovor #4 poslato: Април 24, 2008, 01:04:30 »

Menjam misljenje. Mileva definitivno nije pomogla Ajnstajnu ni u jednom trenutku, zato sto je razvijao matematicke modele svemira postepeno, u vreme kada Mileva vise nije ni zivela sa njim. Na primer prvo je pokazao da su masa i energije ekspresija jedne iste stvari i da je brzina elektro-magnetnog talasa u vakuumu najveca moguca brzina prenosenja informacija. To se desilo 1905., a tek desetak godina kasnije, kada je vec Mileva bila u ludnici, Ajnstajn je dokazao zakrivljenost vremena i prostora i to da su vreme i prostor dinamicni...
Sačuvana

fiat lux...
Stranice: [1] Idi gore Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF | SMF © 2006, Simple Machines LLC

Pre postovanja ili preuzimanja sadržaja sa Pancevo.co.rs foruma obavezno pročitajte:
uslove korišćenja, pravila ponašanja i preporuke o pisanju.

© 2006–2012 Pančevo web portal. Sva prava zadržana.
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!