Pancevo Forum
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Фебруар 08, 2012, 12:27:07

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga:     Napredna pretraga
Dobrodošli na Pancevo.co.rs forum.

Pre postovanja molimo vas pročitajte uslove korišćenja, pravila ponašanja i preporuke o pisanju na forumu.
28637 poruka u 1205 tema 1276 članova
Poslednji član: supermen88
* Pričaonica
Da bi ste koristili pričaonicu morate biti ulogovani! Molimo Vas prijavite se ili se registrujte!
* Početna Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija
+  Pancevo Forum
|-+  Informacione Tehnologije
| |-+  Hardver
| | |-+  Kupovina polovnih komponenti
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Štampaj
Autor Tema:

Kupovina polovnih komponenti

(Pročitano 4372 puta)
Kocka
Počasni Korisnik

« poslato: Април 04, 2007, 11:11:36 »

Ima li neko iskustva kod kupovine polovnih komponenti?

Vidim, oglasi su puni, narochito na sajtovima poput pcberza.co.yu, ima i povoljnih konfiguracija i komponenti.
Nekad su oglasi jedino resenje, kada trazite zastareli komad hardware-a, npr SDRAM il tako nesto, ali sta radite kada imate izbor izmedju novog i polovnog?
I m1losh i ja smo gledali polovne kompjutere i na kraju se odlucili na nove zbog sigurnosti (novo je novo) i cinjenice da je mnogo lakse prosto otici u radnju, izabrati konfiguraciju, nego se lomiti i traziti ljude iz oglasa Wink

Chisto da vidim kakva su vasha iskustva Wink
Sačuvana

Did the man with the funny retardation escape?
Johnny
Lab Tech
Administrator
*

House M.D.

« Odgovor #1 poslato: Април 04, 2007, 11:22:38 »

Oglase treba da koristi samo osoba koja se generalno veoma dobro snalazi sa hardverom. Inace je to izuzetno veliki rizik za onoga ko ne zna sta trazi i ko nije u potpunosti upoznat sa detaljima o tom parcetu hardvera koje trazi. Generalno, u nasoj zemlji je rizik kupovati i u prodavnici za one koji se apsolutno ne razumeju u to. Prodavci cesto umeju da uvale deo hardvera ljudima koji blage veze nemaju, a koji su dosli da kupe kompjuter. Nude im kojekakve "gaming" konfiguracije za cene od 20.000 do 30.000 dinara, a ta masina nema ni "g" od "gaming" u sebi.

No, za one koji se razumeju, oglasi mogu da budu prava stvar. Svojevremeno sam nailazio na oglase ljudi koji prodaju punokrvnu GeForce 6600GT po nekoj budzasto ceni, ili mozda GF6600 koja moze da se otkljuca i klokuje ukoliko je dobar primerak. Otkljucaju se zakljucani pipelinovi i klokuje kartica da radi kao 6600GT, a cena joj je oko 70, 80 eura polovna sto je odlicna kupovina. Ipak, za oglase ne bih gledao pcberza.co.yu vec iskljucivo Bench forum. Em sto ima stvari koje mogu da se kupe za "dzabe", em sto mi je pouzdanije nego pcberza.co.yu.
Sačuvana

^GOJKO^
Poznati Korisnik
**

Sinan The Great

« Odgovor #2 poslato: Април 05, 2007, 12:32:12 »

Sto se tice polovnih komponenti uzimao sam hard disk od Sekule koji mi je bagovao kada predje 60 stepeni ali sam ga posle prodao za 30 ewra (platio 25 Smiley ).I kupio hard disk od 250 gb WD sata2 now Smiley
Sačuvana

Мудар човек беше који је измислио пиво Wink
Johnny
Lab Tech
Administrator
*

House M.D.

« Odgovor #3 poslato: Април 05, 2007, 12:35:06 »

60ºC je poprilicno visoka cifra. Iako HDD ne bi trebao da baguje zbog toga, ipak mu to skracuje zivot i svakako ne pomaze pri radu. Za bilo koji HDD bi neka optimalna temperatura bila izmedju 20 i 50 stepeni celzijusove skale. Moras paziti na temperaturu svojih komponenata, 60 i navise su visoke temperature za bilo koju komponentu.
Sačuvana

^GOJKO^
Poznati Korisnik
**

Sinan The Great

« Odgovor #4 poslato: Април 05, 2007, 01:59:53 »

60ºC je poprilicno visoka cifra. Iako HDD ne bi trebao da baguje zbog toga, ipak mu to skracuje zivot i svakako ne pomaze pri radu. Za bilo koji HDD bi neka optimalna temperatura bila izmedju 20 i 50 stepeni celzijusove skale. Moras paziti na temperaturu svojih komponenata, 60 i navise su visoke temperature za bilo koju komponentu.
Meni moj WD radi na 40 ali Maxtor posle 20 sati se pregreva iako ima wentilator iza hardova.
Sačuvana

Johnny
Lab Tech
Administrator
*

House M.D.

« Odgovor #5 poslato: Април 05, 2007, 10:37:24 »

Kako mislis "iza hardova"? Dzabe tebi hiljadu ventilatora u kucistu, ako je protok vazduha kroz tvoje kuciste los.
Sačuvana

^GOJKO^
Poznati Korisnik
**

Sinan The Great

« Odgovor #6 poslato: Април 05, 2007, 10:46:38 »

Kako mislis "iza hardova"? Dzabe tebi hiljadu ventilatora u kucistu, ako je protok vazduha kroz tvoje kuciste los.
Da widis moj komp shwatio bi owako ne wredi da ti objasnjawam Smiley
Sačuvana

SuidAkrA
Počasni Korisnik

« Odgovor #7 poslato: Април 05, 2007, 11:58:36 »

Daj neku sliku gojko, da vidimo mahinu  Cool
Sačuvana

Work is the curse of the drinking class.

good women suck...bad women don't
d00c4
Globalni Urednik

#!/usr/local/bin/perl

« Odgovor #8 poslato: Април 06, 2007, 12:32:46 »

Maksimalno izbegavam kupovinu polovne tehnike, ali, nekad se i to mora. Volim da kupujem u prodavnici, prvenstveno zbog garancije. Kod tehnike se nikad ne zna kad ce da rikne nesto. Ali, eto, nekad se naleti na nesto povoljno, pa nije lose da se uzme. Smiley

...Meni moj WD radi na 40...
Meni sljaka na 47-48 stepeni Celzijusovih. Undecided
Sačuvana