Pancevo Forum
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Мај 18, 2012, 06:31:02

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga:     Napredna pretraga
Dobrodošli na Pancevo.co.rs forum.

Pre postovanja molimo vas pročitajte uslove korišćenja, pravila ponašanja i preporuke o pisanju na forumu.
28640 poruka u 1207 tema 1299 članova
Poslednji član: Deda
* Pričaonica
Da bi ste koristili pričaonicu morate biti ulogovani! Molimo Vas prijavite se ili se registrujte!
* Početna Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija
+  Pancevo Forum
|-+  Grad Pančevo
| |-+  Gradske teme
| | |-+  Spalionica otpada
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Štampaj
Autor Tema:

Spalionica otpada

(Pročitano 4457 puta)
Spale
Administrator
*

"Try not. Do or do not, there is no try..."

« poslato: Децембар 19, 2006, 08:57:08 »

Cuo sam pre neki dan na TV Pancevu da je u nasem gradu odrzana prezentacija spalionice otapada. Kad se nisam slogirao, pa zar na vec ovoliko zagadjenje u gradu da nas jos dokrajce sa tom spalionicom. Ko nije u toku spalionice su strasno ubitacne za svoju okolinu! U strucnim krugovima se zona gde se sagradi spalionica zove "Zrtvovana zona" iz razloga sto u tom predelu ljudi povecano umiru od raznih malignih oboljenja! Procitajte malo vise o tome na nasem blogu. Ako neko ima jos neke informacije neka ih postuje, ne smemo biti ne obavesteni!
Sačuvana

svadjalicaaa
Poznati Korisnik
**

« Odgovor #1 poslato: Децембар 19, 2006, 01:01:20 »

Na zalost kad malo bolje razmislis ima logike da se to pravi u Pancevu.
Zasto ugrozavati jos jedan grad u Srbiji.... kad je vecina gradjana u Pancevu vec tako i tako ugrozena!? 
Mozda to zvuci surovo al je moguce objasnjenje.  Undecided
Sačuvana

uuuuuuuuu
Poznati Korisnik
**

Don_Aconi

« Odgovor #2 poslato: Децембар 19, 2006, 04:37:35 »

Na zalost kad malo bolje razmislis ima logike da se to pravi u Pancevu.
Zasto ugrozavati jos jedan grad u Srbiji.... kad je vecina gradjana u Pancevu vec tako i tako ugrozena!? 
Mozda to zvuci surovo al je moguce objasnjenje.  Undecided

Moguce da se u necijim glavama i tako nesto mota ali to su pre svega glave nekih investitora i biznismena a ne politicara (ne smeju to da urade) a kamoli lokalnih politicara.

St ose tice logike pa ima ako posmatras onog ko ce da skuplja profit iz takvog jednog postrojenja ali ako pogledas inters gradjana panceva tesko da ces pronaci logiku u tome. Pogotovu ako se uzmu dosadsnja iskustva u obzir a vezano za juznu zovu i zagadjenje koje je pancevo pretrpelo i sredstva koja je od zone dobilo!
Sačuvana

Ko visoko leti nisko pada!!!
Blagoje
Počasni Korisnik

Nje vise nema-to je bio samo zvuk

« Odgovor #3 poslato: Децембар 19, 2006, 05:14:53 »

Mi smo najvishe krivi...Kada smo poceli da protestvujemo oko zagadjenja...mesto da smo svaki dan protestvovali , da ne rade skoe samoposluge nista da ne radi da zaustavimo ceo grad na nekoliko dana...razmislili bi oni dal bi ulozili nesto...a ne organizuju se strajkoovi subotom , nedeljom..kad i ovako i oako niko ne radi kada oce narod da se odmori od posla...
Sačuvana

Ne raspravljaj se sa budalom jer, prvo će te spustiti na svoj nivo a onda pobediti na iskustvo.
svadjalicaaa
Poznati Korisnik
**

« Odgovor #4 poslato: Децембар 19, 2006, 05:23:43 »

@Blagoje ti izgleda zaboravljas da vecina gradjana Panceva radi u toj firmi .... tesko da mogu u isto vreme (ponedeljak - petak) da rade i da protestuju!

Ali da u pravu si kad kazes da su gradjani krivi ..... vaznije su im pare sto zarade nego njihovo zdravlje i zdravlje njihove dece!?
Sačuvana

Blagoje
Počasni Korisnik

Nje vise nema-to je bio samo zvuk

« Odgovor #5 poslato: Децембар 19, 2006, 09:12:29 »

Da li sam ja uopste rekao da mi protestvujemo protiv radnika?Oni su najmanje krivi!
I treba da ne rade od ponedeljka do petka...pa da vidim sta ce Srbija da radi bez 25 posto budzeta...Ugradice nam filtere sutradan...
Sačuvana

Ne raspravljaj se sa budalom jer, prvo će te spustiti na svoj nivo a onda pobediti na iskustvo.
Mare
Administrator
*

Hello, I'm Lindsay Lohan!

« Odgovor #6 poslato: Децембар 19, 2006, 09:44:11 »

Niko nije trazio da se ugasi fabrika i da svi dobiju otkaz. Vec bi brebalo da trazimo da budu kaznjeni samo oni koji su odgovorni za nezaboravnu noc 14. na 15.11.2006. kad su nam zasvirale sirene. Trazimo da se stave filteri i da se zagadjenje svede na minumum (totalno da nestane zagadjenje nikada nece biti moguce).
Sačuvana

Brynhildr
Poznati Korisnik
**

Child of Eternal Hate...

« Odgovor #7 poslato: Децембар 19, 2006, 10:37:06 »

nisu samo filteri... fabrika je stara,mnoge cevi su bushne,itd. treba da se promeni SVE shto je pokvareno,puklo,itd.
Kaze meni cale da kad su dobili neke pare,oni (ne radnici,nego oni iznad njih ) su lepo promenili sav nameshtaj u rafineriji!!A shto im vaznije stvari propadaju?? Al' jbg ljudi,ovo je Srbija,shta mozete da ochekujete?
Sačuvana

Alone we die,My Frozen Angel
Alone we fade away,from this world
svadjalicaaa
Poznati Korisnik
**

« Odgovor #8 poslato: Децембар 20, 2006, 12:19:21 »

pa da .... naravno da bi svi trebali da prestanu da rade jedno vreme ... al svi oni bi izgubili radno mesto, jer ako nece oni ima ko hoce da radi ..... to je tako!  Angry
Sačuvana

Nathan
Super Korisnik

whatever u do, whatever u say, we gonna beat u

« Odgovor #9 poslato: Децембар 22, 2006, 03:56:53 »

Hmmm sto se tice zagadjenja Rafinerije..Znaci stvar je u tome da ioako se ugrade filteri to bi bila neprimetna razlika u kvalitetu vazduha..Toj fabrici treba novo postrojenje,a tu nastaje problem..Rafinerija je pre 2 godine valjda cak ugovorila potpisivanje ugovora oko tog postrojenja i dan pre potpisa,izvadjenje su im sve pare s racuna..Znaci Rafinerija zaradjuje dovoljno za to postrojenje, i mnogo vise,ali sve to uzimaju politicari..jednostavno skinu im pare s racuna..nakon uzimanja tih para,otkazana je i konferencija za stampu,a novinarima je zabranjeno da se informisu sta se to dogodilo..ovo je istinita prica,iz izvora..svake godine rafineriji se uzmu pare i ona nista ne uzima za sebe vec niz godina..tako da ni ne cudi zasto zagadjuje...a sto se tice strajka..bez Rafinerije 5 dana bi pocela kriza u Srbiji...toliko bi minimum trebao da traje zastoj..onda bi se mozda nesto promeniloo..toliko ...
Sačuvana

uuuuuuuuu
Poznati Korisnik
**

Don_Aconi

« Odgovor #10 poslato: Децембар 23, 2006, 10:37:25 »

ahhaah tric bas si me nasmejao Wink

1.Sto se tice filtera oni bi znacajno popravili kvalitet izlaznih gasova koji se ispustaju u atmosveru ali naravno da bi i modernizacija postrojenja znatno uticala na smanjenje zagadjenja ali su za to potrebna mnogo veca sretstva.

2.Sve price oko ugovaranja su smesne pogotovu onaj deo da su im skinute pare sa racuna i da zbog toga nisu mogli da kupe:)...Na rukovodecim mestima u rafineriji su ljudi koji su postavljeni od strane repubke vlasti i ne moguce je da su oni radili iza ledja vlasti jer s uoni i birani po tom kriterijumu da budu lojalni (naravno moraju i da se razumeju malo u posao). E sad u upravljackoj strukturi rafinerije postoje i pancevci koji imaju interesa da se smanji zagadjenje ali su oni  na nizim funkcijama. Sad moguce je da je neko od tih pancevaca nesto petljao ali nista ozbiljno ne moze  da se uradi bez potpisa generalnog direktora tako d asu te price sam omarketinski potezi i pokusaji odredjenih delova menadzmenta da ugovore posao i uzmu procenat od toga i da zadrze mesto na kom su sada i ako lose rade svoj posao. Takodje nijedna velika investicija ne ide iz zivih para nego se uzima kredit tako da prica sa skidanjem para sa racuna ne stoji ni malo. Onda rafineriju je napravila srbija od svojih para pa ona i odlucuje kako ce pare da se trose (nije to privatn opreduzece pa da sad ti njega mozes da gledas kao  poseban suibjekt  u trzisnoj utakmici jer rafinerija i ma monopol koji joj je omogucila republika srbija i koji joj omoguvava da rafinerija moze da radi i sa starim postrojenjem i sa visim cenama nego u okruzenju i da sve to placaju gradjani ).

3. Jednostavno mi smo siromasna zemlja sa malo kvalitetnih kadrova  i nemamo mogucnost za takv uinvesticiju tj. postoji mnogo vise projekata koji bi za tolike ulozene pare donosili mnogo veci profit tako da niko nece baciti pare u prazno (tj samo da bi vazduh bio cistiji). Jedina mogucnost da se u rafineriju investira je privatizacija (vecinskog paketa akcija)i dovodjenje stanog renomiranog partnera koji bi dosao sa poslovnom kulturom i standardima u poslovanju.

Najkrace receno: kolicina dolara koje treba uloziti u rafineriju je mnogo veci od stete koja se prouzrokuje na gradjanstvu usled zagadjenja.I to  je kraj price. nasa sansa je da se izglasa zakon o zastiti zivotne sredine (mada vec postoji) i da se on primenjuje (sad se selektivno primenjuje) jer sad i kad se krsi direktno zbog loseg stanja u nasem pravosudju mi ne mozemo nista da uradimo (zato sto se borimo protiv drzave). Ali kad bude dosao strani vlasnik e ond ace drzava da mu stane na vrat i onda ce da pocne da se vrti prica kako nece stranci da skupljaju profit i da truju nas narod i tek tada ce nama biti bolje. Sad sve ovo izreceno zvuci zastrasujuce ali takav vam je zivot pare su mnogo slatke. O "radniku i seljaku" niko nece nikada brinuti ako mu to nije u interesu.
Npr Mladjan Dinkic koji je bio ministar finansija je 4-5 dana posle ostavke dosao u Pancevo sa predlogom kako da resi problem zagadjenja Roll Eyes kao da se setio resenja  uta cetri dana, sto nije sproveo u delo to dok je bio ministar? Tako da sve sto pricaju je samo skupljanje politickih poena nema nama cistijeg vazduha do privatizacije (i to kvalitetne).

4.Jos jedna veoma bitna stvar. Rasparcali su nis na vise delova i rafinerija vise ne pripada pancevu (mada nije ni ranije) tako da necemo dobiti ni onih 5% od privatizacije koji dobija lokalna zajednica zbog privatizacije preduzeca koje se nalazi na njenoj teritoriji. To je bila sansa d se od tih sretstava nesto poprav isto se tice ekologije u nasem gradu. Ovakvo ponasanje od strne republike vam "lepo" govori kakav odnos oni imaju prema nama i kako se donose zakonii kako se oni primenjuju i kako smo mi daleko od resenja naseg problema Smiley tuzno ali istinito.
Sačuvana

Ko visoko leti nisko pada!!!
Nathan
Super Korisnik

« Odgovor #11 poslato: Децембар 23, 2006, 11:41:20 »

Npr Mladjan Dinkic koji je bio ministar finansija je 4-5 dana posle ostavke dosao u Pancevo sa predlogom kako da resi problem zagadjenja  kao da se setio resenja  uta cetri dana, sto nije sproveo u delo to dok je bio ministar? Tako da sve sto pricaju je samo skupljanje politickih poena nema nama cistijeg vazduha do privatizacije (i to kvalitetne).

kada me bas vuces za jezik,pre potpisivanja ugovora,isti taj Dinkic im je uzeo sve pare s racuna i otkazao konferenciju za stampu u Sava Centru...
A sve pare od Rafinerije zavrse u budzetu Srbije i te pare cine vise od 40% ukupnog budzeta..

a ti filteri ne bi uticali toliko zato sto oni imaju zastarelo postrojenje...
Sačuvana

^GOJKO^
Poznati Korisnik
**

Sinan The Great

« Odgovor #12 poslato: Децембар 25, 2006, 02:03:42 »

Rafinerija je toliko zastarela da njoj ne bi puno pomogli filteri,VEC KOMPLETNA rekonstrukcija to jest zatworen  sistem proizvodnje za sta oni nece dati pare jer im se ne isplati vec oce da uvale nekoj budali da je kupi.
Da li sam ja uopste rekao da mi protestvujemo protiv radnika?Oni su najmanje krivi!
I treba da ne rade od ponedeljka do petka...pa da vidim sta ce Srbija da radi bez 25 posto budzeta...Ugradice nam filtere sutradan...
Brate jel znas ti sta bi bilo kad bi oni otisli na protest?Svi bi po****li otkaz ili bi im bile smanjene plate jer nema vise samoupravljanja pa da moze da se tako lako izglasa novo rukovodstvo oni  jedino mogu da strajkuju ali nemaju  zakonskih osnova za to...Tako da nam oni ne mogu pomoci.Drugo swi pricaju o nekom protestu a idu samo kad ima skole jako malo ljudi ide kad nema skole kao sto je to bilo na zadnjem protestu gde je bilo mnogo manje ljudi nego sto treba jer nase generacije jednostavno ne zele da se bore za swoja prava...A sto se tice spalionice to je da nas dokusure pa da swi pocrkamo
Sačuvana

Мудар човек беше који је измислио пиво Wink
MC_Johnie013
Poznati Korisnik
**

svi smo mi po malo "cool" ;)

« Odgovor #13 poslato: Децембар 25, 2006, 05:46:12 »

ma najbolje je da organizujemo neki vishednevni protest....
jeste da nishta necemo postici, ali bar necu ici u skolu...  Tongue
Sačuvana

^GOJKO^
Poznati Korisnik
**

Sinan The Great

« Odgovor #14 poslato: Децембар 26, 2006, 07:53:57 »

Ali nije fora da mi odlazimo na strajk kad se ide u skolu wec treba da idemo i kad se ne ide u skolu...Mislim ako tako razmisljamo koji ku*ac onda ja protestujem kao i swi oni koji odlaze na proteste swaki put, a posle se*u kako ima malo ljudi na protestima a oce da se promeni nesto.Nema nista od toga ako se swi ne angazujemo..
Sačuvana

Мудар човек беше који је измислио пиво Wink
HELLHAMMER
Gost
« Odgovor #15 poslato: Децембар 29, 2006, 11:44:21 »

U svakom sluchaju, Tric je u pravu za filtere... Jer ta sva postrojenja su kupljena pre 30ak godina od Amerike chini mi se, kao polovna, to je sve trulo jbt... Ja sam se raspisao u novoj temi, tako da ovde netju da pishem nishta posebno..
Sačuvana
Nathan
Super Korisnik

« Odgovor #16 poslato: Децембар 29, 2006, 01:11:46 »

U svakom sluchaju, Tric je u pravu za filtere... Jer ta sva postrojenja su kupljena pre 30ak godina od Amerike chini mi se, kao polovna, to je sve trulo jbt... Ja sam se raspisao u novoj temi, tako da ovde netju da pishem nishta posebno..

Pa Tric ne prica bzv...Ja sam se raspitao za to..I ovo sto sam rekao za Dinkica je istina..Znaci dan pre potpisivanja ugovora i konferencije za stampu u Sava Centru,on im skinuo sve pare s racuna i otkazao sve..I posle mi neko kaze da treba da glasamo za njih,ili ne znam koga  Undecided
Sačuvana

Gubba Gubba
Počasni Korisnik

No, I don't.

« Odgovor #17 poslato: Јануар 03, 2007, 05:24:15 »

wolim owaj grad i odrastam u njemu, i borim se koliko god mogu da se takwe "gluposti" isprawe shto pre... umorna sam od swega ali ne odustajem.
I ne idem iz Panchewa ni po koju cenu. Pa makar i ne rodila, ili umrla!
ali to se netje desiti jer tjemo im pokazati who`s the boss.
a najwishe mi ide na ku*ac to shto odrasli nishta ne preduzimaju, a nas niko ne obratja pazhnju jer smo deca.
Ma, mogu swi da mi se sagnu... imamo mi swoje planowe, malo su kontrawerzni ali ako je  to jedina stwar da se owa notjna mora zawrshi... URADITJEMO TO!!!!!!!
Sačuvana

Propadoh u zemlju čitajući ove gluposti.
Pop013crew
Super Korisnik

All of my memories keep you near

« Odgovor #18 poslato: Фебруар 21, 2008, 01:08:42 »

Nemoze jedna fabrika nista protiv vlasti....Vlast uzima pare od rafinerije a ono sto ostane ode u reformu starih postrojenja,koga zanima nek se raspita koliko je izgradjeno novih postrojenja u rafineriji od havarisanja 99'.
Sad su tu rafineriju prodali rusima koji su 51% platili samo 400 miliona a prava cena tog procenta je 3milijarde...Jes da su obecali da ce ulagati u izgradnju novih postorjenja al mislim jel ima logike da se tolko smanji cena???Ne.To je sve dogovor nekih politicara i rusa da sto vise para uzmu za sebe...
Sad sto se tice spaljivanja djubreta,to bi nas unakazilo...nije nam dovoljna juzna zona pa ajde jos malo da unakazimo napacene gradjane....Ovo je stvarno besmislica.
Sačuvana

Ne zaboravi, milion i po u prvom svetskom ratu, dva miliona u drugom..
6000 u Kraljevu, 7000 u Kragujevcu u istom danu.
Ne zaboravi, oprosti ali nikad ne zaboravi. Nikada...
Stranice: [1] Idi gore Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF | SMF © 2006, Simple Machines LLC

Pre postovanja ili preuzimanja sadržaja sa Pancevo.co.rs foruma obavezno pročitajte:
uslove korišćenja, pravila ponašanja i preporuke o pisanju.

© 2006–2012 Pančevo web portal. Sva prava zadržana.
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!