Pancevo Forum
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Мај 18, 2012, 04:50:02

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga:     Napredna pretraga
Dobrodošli na Pancevo.co.rs forum.

Pre postovanja molimo vas pročitajte uslove korišćenja, pravila ponašanja i preporuke o pisanju na forumu.
28640 poruka u 1207 tema 1299 članova
Poslednji član: Deda
* Pričaonica
Da bi ste koristili pričaonicu morate biti ulogovani! Molimo Vas prijavite se ili se registrujte!
* Početna Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija
+  Pancevo Forum
|-+  Društvo i zabava
| |-+  Svaštara
| | |-+  Drugačiji pogledi na svet
| | | |-+  Srbi vladali Egiptom?:)
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] Idi dole Štampaj
Autor Tema:

Srbi vladali Egiptom?:)

(Pročitano 28512 puta)
vened
Početnik
*

« Odgovor #120 poslato: Октобар 17, 2008, 04:19:57 »

Milos s milojevic odlomci istorije srba. To je jako dobra knjiga, i jovan deretic ocigladno nemogu da mu se ozbiljno suprostave ovi kojima je istorija po porfirogenitu.
Sačuvana
Nathan
Super Korisnik

whatever u do, whatever u say, we gonna beat u

« Odgovor #121 poslato: Октобар 18, 2008, 01:10:23 »

A ti si srbin?
Sačuvana

Lukas_012
Super Korisnik

Potomak Serbona

« Odgovor #122 poslato: Април 11, 2009, 04:11:37 »

e vidis kako si phantom...ta slika jedino sto moze da dokaze je da je krenuo iz GRCKE MAKEDONIJE ! sto ti nikada neces da ukapiras..kao ni da na netu mozes da nadjes sta god pozelis,makar ukucao da je Ramzes III Srbin

Ako je krenuo iz GRČKE MAKEDONIJE (?!), da li možeš da mi objasniš kako je moguće da mu se jedan od vojnika zvao Matun (starosrbsko ime) a Srbi tad nisu bili (po novijoj "istoriji") na tim prostorima?!

Ja tražih i nađoh ime Matun na strani broj 12 i 13(u štampanom izdanju 16/17) u knjizi "Stepenice ka nebu" koju je napisao Zahari(j)e Sitchin.

Kod:
http://www.scribd.com/doc/33961/Zecharia-Sitchin-The-Stairway-to-Heaven

Jednačina:
Matun = El - Khidr = The Evergreen

Dodatak : Matun, starosrbsko ime. Matun je i naziv za kamen.
( U knjizi "The Stairway to Heaven" Matun je KAMENOM postigao mladalački izgled, zauvek!)

4 Nathan
Previše pišeš a slabo raspolažeš informacijama.
Sačuvana
Pop013crew
Super Korisnik

All of my memories keep you near

« Odgovor #123 poslato: Април 12, 2009, 11:39:37 »

Aj brate ,jer ti znas sta pises? Pa ti dajes neke informacije koje su u fazonu rekla kazala i nista vise....I SRPSKI narod zna svoju istoriju a ti pokusavas da je izvrnes,al veruj mi tom tvojom pricom samo odbijas ljude i teras ih da se bore protiv takvih koji su kao ti i jos par ljudi koji su u tvom fazonu...Pa da ste kojim slucajem muslimani i da pricate tako nesto za islamski narod prvo sto bi covek pomislio je da ste clanovi neke teroristicke organizacije.....Mislim da nije normalno da decko koji ima 20 godina bude opterecen pretvaranjem lazi u istinu...a i sam si rekao da je neki shvaba rekao"1000 puta izrecena laz postaje istina" ili tako nesto...E to ti pokusavas,a ako mislis da smo mi veverice i da nam ispadaju lesnici sa svih strana e onda svaka cast na tvojoj pameti...
Pa moj brat kapira da to sto ti pises je samo masta tamo nekih iskompleksiranih rtd-a na koje se ti ugledas,ne kazem da si ti to...ali brate mili uzmi za uzor nekog drugog a ne tamo neke debile...tj. u zivotu treba biti svoj i ne treba ti uzor....tako da si i tu pao...
Sto se mene tice ove teme bi mogle u trash,posto samo dizu statistiku  a nista pametno nema da se procita....
Sačuvana

Ne zaboravi, milion i po u prvom svetskom ratu, dva miliona u drugom..
6000 u Kraljevu, 7000 u Kragujevcu u istom danu.
Ne zaboravi, oprosti ali nikad ne zaboravi. Nikada...
Lukas_012
Super Korisnik

Potomak Serbona

« Odgovor #124 poslato: Мај 20, 2009, 09:05:43 »

Sto se mene tice ove teme bi mogle u trash,posto samo dizu statistiku  a nista pametno nema da se procita....

"Тражи, тражи, па ћеш наћи."!

ИНФО!!!

Citat
goran laz

SSVABA            Srbin,sunccev zrak

B –  Buki = Bog. Bouki = b o uk ki = Bog, on ucci Zemlju. Latiniccno slovo b (b) = be = b jeste.
Bouki = b o + uk (  ukṣ, ukṣati – vlazziti, prskati, sskropiti, rasprskavati, ssikljati, emitovati seme kao bik ) + ki = Bog on oplodjuje zemlju. Vidimo da se srbsko uk (uccenje, uccenost) jednacci sa emitovati seme, ssikljati seme. Po ko zna koji put srbski jezik isticce u prvi plan rodnost i Stvaranje.
Bog = b o g = Bog on glagolji. Vidimo da je i drugo slovo ( posle prvog - A ) Bozzje slovo.

I u ovom slovu imamo povezanost Oca Boga i Majke Zemlje. U tom odnosu Bog je stariji od Zemlje jer ucci i oplodjuje Zemlju. Ssta je sve sadrzzano u podatku da Bog ucci Zemlju videcemo delom u sanskrtsko-srbskom jeziku: uč, učjati – uzzivati u, biti odan, privrzzen neccemu, biti naviknut na, biti pogodan za,  učča – uzvissen, otmen, visko uzdignut, zvuccan, glasan; uččā – gore (na nebu ), odozgo, nagore; uččara – onaj koji se uzdizze kao Sunce; uččalaḥ – um, razumevanje; učči, uččinoti – sakupljati, prikupljati; uččhῑ, uččhjāte – isticati se, biti znamenit, vazzan, sstrccati...

AB (a b = ja Bog; ab = jab = j e b ): ābhā, ābhati – sijati, isijavati, blistati  = ab (Bog) + h (nebo) + a (ja) = Bog nebeski ja. AB = j e b. Bog je musski oplodni princip koji oplodjuje Majku Zemlju  i tako se radja zzivot.
BA (ba = dussa). Bog je vlasnik svih dussa, on daruje dussu, on je uzima . Zato je AB u desnom ccitanju dussa.

AV (a v = Bog vidi/zna; av = Jav, vidljiv; av = stoj ). Prvo odredjenje proisticce iz znaccenja srbskih slova, drugo odredjenje iz srbskog principa vidljivog sveta poznatog kao Jav, trece odredjenje iz lavezza psa koji ccuva, koji opominje na zaustavljanje.

VA (va = kretanje). Ova odrednica proisticce iz sveopssteg Bozzjeg kretanja ukljuccujuci i Sunccevo.
-   vādō ( ici, lat.) = va + d (dobro) + o (on) = va dobro on. Kod Etruraca, prethodnika Latina, va = ide . Proccitano srbski, va = v (vjedi = vidim/znam) + a (Bog) = vidi/zna Bog, znajuci Bog = Sunce koje ide. Sunce koje ide (sija) omogucava srbski princip vidljivog sveta, poznat kao Jav;
-   ici  (kretati se) je od korena id . Id, proccitano zdesna, glasi di = sijati = Sunce. Iz ovoga vidimo da savremenim srbskim jezikom glagol ici u etrurskom, latinskom, italijanskom, francuskom i srbskom jeziku, sagledavamo kao kretanje Sunca. Ccak da ne postoji ni jedan drugi dokaz o prvenstvu srbskog jezika u Evroafroaziji – ovo bi bilo dovoljno za svakog razumnog ccoveka. Da li je i u srbskom jeziku va = ici? Da vidimo na nekoliko primera:
-   vab (vabljenje, mamljenje; sredstvo kojim se namamljuje, mamac, meka) = va (ici) + b (Bog) = ide Bog, dolazi bog na primamljivu zzrtvenu ponudu. U staroegipatskoj religiji svessteniccko telo koje je priredjivalo zzrtve bogovima, koje je prizivalo (vabilo) bogove, zvalo se Vab. 
-   vabiti (mamiti zzivotinju) = va (ici) + biti (ubiti). Ovo je jasna poruka da su se zzivotinje najpre na razliccite naccine mamile radi lova. 
-   vavek (uvek) = va vek = ici veccno;
-   vavest (pojam, misao, svest) = va + v (vidim/znam) + est (jest, jeste) = ici znajuci jest;
-   vazduh = vas duh = vasceli duh. Istovremeno, va s duh = ici s duhom (duhovi lelujaju vazduhom). Vazduh, proccitano zdesna, glasi: hud (duh) + zav (sav) = sav duh;
-   vȃn i vȁn (vani, napolju) podrazumeva mesto pod nebom (Suncem): v (vidim/znam) + an (Jan, Sunce) = vidim/znam Sunce. Possto se Sunce odredjuje kao kretanje (Ra, Re, Jar), van = vaan = va an = ide Jan, krece se Sunce.
-   vagon (zzelezniccka kola, engleski) = va + gon (od: goniti) = ide gonjen. Vagon se krece gonjen pokretnom silom lokomotive. Dakle, ne postoji ni jedan razlog da se ova recc proglasi nesrbskom i ustupi Englezima;
-   vajan (jadan, zzalostan) = va + jan (Jan) = ide (odlazi) Sunce. Odlazak Sunca je zzalostan dogadjaj, naroccito za one koji zzive oko polarnog kruga. Ova srbska recc dopire do pra vremena;
-   vajat (izdvojena seoska zgrada/prostorija namenjena mladencima, turcizam ?? ) = va + jat (skriven)). Tako se vajat odredjuje kao skrovito mesto u koje odlaze mladenci;
-   vajda (korist, turcizam) = va + j (mje, znam) + da = kretanje znanjem daje;
-   vasiona (sav svemirski prostor). Na mnogo naccina mozzemo tumacciti ovu srbsku recc jer je pojam koji znacci sve, sav. Poccetno vas = va + s (slovo/zakon) = slovi kretanjem, zakon kretanja;
-   vatra = va + t (potvrdno) + ra (Ra, Sunce) = kretanje potvrdnog ( vidljivog ) Sunca;
-   vassar = va ssar = kretanje ssareno. Tvrdnja da je vassar rec madjarska je namerna besmislica koja se koristi u genocidu nad srbskim kolektivnim pamcenjem. ...

Svaba    >  sunccevog kretanja dussa  >  Su e ba

Da vidimo ko su bili Suebi !

Prema zvaniccnoj istoriji Suebi ili Suevi ( od korena proto-germanske ?? recci swebaz > swe = samosvojni ) bili su grupa germanskih naroda !?? prvi put pomenutih od Julija Cezara u vezi sa njegovim ratovima oko 58.godine pre nove ere protiv Ariovista u Germaniji i Galiji ( Rodanija,kasnije Francuska ).Suebi su bili neprekidna pretnja Rimu u graniccnim oblastima oko Rajne sve do 9.godine stare ere kada je Nero Claudius Drusus osigurao granicu...   

( ... nastavice se ... )

Kod:
http://www.gradnis.net/knjizevnost/poreklo-srpskih-imena/40/

Др. Горан ..... је одлично појаснио.
Sačuvana
Pop013crew
Super Korisnik

« Odgovor #125 poslato: Мај 23, 2009, 12:25:08 »

Toliko o tvojim stavovima kad citiras druge ljude........

Sačuvana

Lukas_012
Super Korisnik

Potomak Serbona

« Odgovor #126 poslato: Мај 24, 2009, 07:40:30 »

Ja druge, drugi mene.
Sačuvana
Pop013crew
Super Korisnik

« Odgovor #127 poslato: Мај 26, 2009, 02:47:33 »

Daj te linkove da vidim ko je tebe citirao...
Citiranjem drugih pokazujes svoju povodljivost i svoje ne znanje. Dokazujes da ti je nametnuto misljenje a tvrdis da je samo nama nametnuto.
Istoriju nekada ne treba dirati,to treba da skapiras,cak i da si ti u pravu ne moguce je dokazati nesto a da si 100% siguran u to...A sta mislis o tome da istorija ne postoji,da je vreme samo iluzija,da je sve ovo samo igranje univerzuma sa nasim mali zivotima koji u stvari i ne postoje. Da smo mi sve lepo utripovali??? Ajde dokazi da je juce postojalo i da ce sutra biti...
Sačuvana

Lukas_012
Super Korisnik

Potomak Serbona

« Odgovor #128 poslato: Мај 26, 2009, 04:56:43 »

Daj te linkove da vidim ko je tebe citirao...
Биће достављено.

A sta mislis o tome da istorija ne postoji,da je vreme samo iluzija,da je sve ovo samo igranje univerzuma sa nasim mali zivotima koji u stvari i ne postoje. Da smo mi sve lepo utripovali??? Ajde dokazi da je juce postojalo i da ce sutra biti...
Када будеш сазнао колико један дан има центиметара, када научиш све о дензитетима и хипердимензионалној физици, онда можемо расправљати о времену.

Поткуј се знањем па тек онда уђи у расправу.

Јуче је постојало (програмираним током), али се може изменити, уколико знаш како.

Не желим да се расправљам са тобом, док год не откључаш ДНК спиралу и не прочиташ књиге.

Sačuvana
Pop013crew
Super Korisnik

« Odgovor #129 poslato: Мај 26, 2009, 05:10:08 »

Nisi odgovorio na postavljeno pitanje,kao ni u jednom postu do sada,samo trabunjas.
Ja sam ti postavio konkretno pitanje a ti da si toliko pametan i da znas sve sto si napisao ne bi bio ovde nego na nekoj zaebanoj akademiji nauka i zaradjivao bi od svog znanja,al posto vidim da si otisao u totalnom drugom pravcu gde se samo ceni i postuje fizicka snaga i moc ispiranja svog mozga...
I ti meni dnk i neke tamo hiperdimenzionalne fizike da izvlacis,pa ti bre za ovih godinu dana si uznapredovao sto se tice evolucije, ne bi me cudilo da za koju godinu postanes kengur ili neki tako torbar i preselis se u Australiju.
Ja sam ti postavio pitanje i ti mi odgovori na njega a ne da se izvlacis preko nekih tamo gromova i pravis se pametan a nisi....
Pokloni se i pocni.
Sačuvana

Lukas_012
Super Korisnik

Potomak Serbona

« Odgovor #130 poslato: Мај 26, 2009, 05:20:24 »

Да ти Матун објасни неке ствари.
Од 02.09.2008. године - 27.02.2009. године, Игор Матуновић је служио војни рок.
С тим, да је служио војску у Сомбору и Новом Саду, није могао да упише факултет.
Ове године уписује ПРАВА. Следеће, уколико буде имао новца да упише други факултет, уписаће ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ.

Да ли си ти одслужио војни рок?

Sačuvana
Lukas_012
Super Korisnik

Potomak Serbona

« Odgovor #131 poslato: Мај 26, 2009, 05:23:20 »

А што се тиче знања, доказе које сам ја овде изнео, не можете оповргнути.
Можете се само смејати њима, то је оно што и радите из своје немоћи.
Sačuvana
Pop013crew
Super Korisnik

« Odgovor #132 poslato: Мај 26, 2009, 05:35:53 »

Pa ovako vojni rok sam trebao da sluzim od septembra prosle godine,jer sam zeleo da skinem to sa grbace ali zbog manjka kila sam privremeno nesposoban,poceo sam da radim i da zaradjujem za sebe da ne bude mojima na trosku. I drago mi je sto nisam otisao u vojsku kad sam video kakve debile primaju tamo,jedan iz mog odeljenja koji se lecio u Lazi je primljen tamo a ja da se spustam na nivo ludaka i mentalno poremecenih necu...Vojska moze da mi se sagne, jer sam zdrav i prav,oni su na gubitku. Btw vojska sad nije nista tako da i nije neko merilo nekih moralnih,mentalnih i fizickih osobina.
Ove godine upisujem informatiku ,a mozda cu i politicke nauke al to tek kad zavrsim ovaj prvi fax.

A tvoji dokazi su 0,samo slike koje se mogu nacrtati u paintu i tekstovi koje je neki ludak na LSD-u napisao....Moze svako da lupeta i da tvrdi da je u pravu Wink
jos jednom cu citirati onu tvoju recenicu koju si ti kao i obicno citirao od nekog tamo "1000 puta izgovorena laz postaje istina" ili tako nesto...to samo dokazuje na sta se ti oslanjas.
A nemoc je ovo sto ti radis, jer ne mozes ni na jedan drugi naci da privuce paznju pa pokusavas na najgori moguci nacin...
I dalje mi nisi odgovorio na pitanje,sto uvek uradis kad ti se postavi pitanje,samo na "finjaka" izbegnes....
Sačuvana

Rasputin
Urednik

« Odgovor #133 poslato: Јун 02, 2009, 01:26:14 »

Citat
А што се тиче знања, доказе које сам ја овде изнео, не можете оповргнути.
Можете се само смејати њима, то је оно што и радите из своје немоћи.
Genijalno.
Nadam se da niko nece brisati teme na kojima je Lukas pisao, ovaj podforum treba da se proglasi virtuelnim nacionalnim parkom i spomenikom ljudske gluposti. Kakvu utehu pruza ovaj internet lokalitet ukoliko se ikad osetite smorenim sto ste nekom prilikom rekli nesto cega vas je bilo blam.  Smiley
Sačuvana

"Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life."
Stranice: 1 ... 5 6 [7] Idi gore Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF | SMF © 2006, Simple Machines LLC

Pre postovanja ili preuzimanja sadržaja sa Pancevo.co.rs foruma obavezno pročitajte:
uslove korišćenja, pravila ponašanja i preporuke o pisanju.

© 2006–2012 Pančevo web portal. Sva prava zadržana.
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!